Howa 1500 Sporter Barrelled Mini Action 6.5 Grendel 22" #2 1/2 - 28

Artikelnummer: 125087
Pris
11 995,00 kr

Beskrivning

Howa 1500 system. Behöver kompletteras med kolv. 

product-HMA60602-big.jpg

HOWA-MINI-ACTION

Lätt, kort, effektiv

Howa Mini action har en superkort låda som är optimerad för korta patroner med centralantändning. Ett mycket lätt system med behaglig slutstycksgång.

HOWA-HACT

Howa Actuator Controlled Trigger system

Alla Howa är nu standardutrustade med H.A.C.T. Ett justerbart tvåstegs matchtrycke med en ren och distinkt tryckpunkt. En avgörande faktor för vapnets fina precision.

HOWA-SÄKERHET

Trygg med Howa

Säkerhetsmässigt håller Howa en mycket hög nivå. Förutom en kraftigt dimensionerad låda har man i konstruktionen flera skyddande detaljer om exempelvis ett hylsbrott skulle inträffa. Stora evakueringshål i pipmutter och slutstycke gör att eventuella krutgaser i första hand åker ut åt sidan eller ner i magasinbrunnen, bort från skyttens ansikte.

Gevären har en trelägessäkring som gör att man även kan plundra vapnet i säkrat läge. Säkringen sitter på sidan och går att manövrera helt ljudlöst.

När Howa 1500 vann testfaktas älgstudsartest tog man hjälp av Försvarets materielverk. I en testmiljö försökte man provocera fram en pipsprängning genom att skjuta med pluggad pipa. Howa klarade detta utan problem. Två av åtta vapen sprängdes vid testet.

Egenskaper

  • Superkort låda - Mini Action
  • Kallhamrad pipa
  • Justerbart matchavtryck (H.A.C.T)
  • 3-läges säkring
  • Slutstycke med smidd konstruktion i ett stycke. Två låsklackar

Specifikation

Kaliber
6.5 Grendel
Gängtyp pipa
1/2 - 28 UNEF
Mekanism
Bolt Action
Avtryck
H.A.C.T.
Lådlängd
Mini
Pipprofil
#2 Standard
Godkänd för jakt
Ja